6/17/2014

Çocuğunuz Okula Başlamaya Hazır Mı ?

           Okula başlamak çocuk ve aile için büyük bir yenilik, önemli bir değişimdir. Çocuğunuzun okula hazır olup olmadığını merak ediyorsanız "Kelebek Psikoloji" olarak bu konuda size yardımcı olabilecek bir hizmet veriyoruz.

Çocuğun okul olgunluğuna ulaşması ne demektir ?

Çocuğun okula, okulun kurallarına ve öğreneceği bilgilere hazır olması demektir. Okula başlayan çocuğun derste anlatılanları öğrenebilmesi için dikkatini derse verebilmesi,yazı yazmayı öğrenebilmesi için ince motor becerilerinin kalemi tutabilecek kadar gelişmiş olması gerekir. Tüm bunların yanı sıra okuldaki sosyal ortama uyum sağlayabilmesi için kendini açıkça ifade edebilmesi, sosyal kurallara uyabilme davranışını kazanmış olması gerekmektedir.

Çocuğunuzun okula başlamaya hazır olup olmadığını nasıl değerlendiriyoruz ?

Psikoloğumuz çocuğunuzla birebir görüşme yapıyor. Gelişim (zihinsel gelişim, dil gelişimi, ince ve kaba motor becerileri) ve okul olgunluğu testiyle değerlendirip rapor halinde size sunuyoruz.

Okul olgunluğunu değerlendirmek için uyguladığımız test;

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi: 5-6 yaşındaki çocuklara uygulanır. Çocukların psikolojik ve motor becerileri olarak okula hazır olup olmadıklarını ölçer. Testin sonucunda çocuğun okul için gereken olgunluğa ne ölçüde hazır olduğu ve düzeyiyle ilgili bilgiler alırız.

Çocuğun birinci sınıfa veya anasınıfına başlamadan önce eğer desteklenmesi gereken yönleri varsa aileler bilgi sahibi olmuş olur ve testin sonucuna göre ailelere yol göstermiş oluruz.

Çocuğunuzu anaokuluna veya 1. sınıfa başlatmayı düşünüyorsanız siz de merkezimizden randevu alarak "Okul Olgunluğu" testi yaptırabilirsiniz.

Bilgi ve randevu için: 0452 222 3 555


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder